Тренінг для вчителів «Спілкуємось із задоволенням»

У вівторок, 7 лютого, у Новопетрівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся тренінг із розвитку комунікативних навичок для педагогів «Спілкуємось із задоволенням», метою якого було створення сприятливої атмосфери для особистісного саморозкриття.

Насамперед, психолог Олена Шмагун познайомила всіх із правилами тренінгу, які були доповнені побажаннями колег-учителів. А далі почалося символічне знайомство. Сівши в коло, педагоги розповіли історії своїх імен: що означають, хто назвав і як ніжно називають удома.

Розподілившись на міні-групи, вони виконували завдання «квітка»: на великому аркуші малювали символічну квітку й описували чим схожі та чим відрізняються між собою. Наступними були вправи «Зупинись і подумай» та «Мої сильні й слабкі якості», що мали за мету формування навичок адекватної самооцінки. На закінчення тренінгу – вправа «Мій сусід зліва», завдяки якій учителі висловлювали компліменти одне одному, розвиваючи уміння знаходити позитивні якості в інших людях. Закінчився тренінг релаксацією: протягом однієї хвилини потрібно було заплющити очі й ні про що не думати. Але не всім учителям це вдалося, адже напружена педагогічна праця дається взнаки.

Олена Шмагун,

психолог Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1

Кiлькiсть переглядiв: 235

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.